?>

Het loont de moeite om te volharden in goed energiemanagement. Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan een goed energiebeheer tal van voordelen opleveren.

Kosten verminderen met goed energiemanagement
Bovenaan de lijst als het gaat om het verminderen van het energieverbruik is het effect dat het kan hebben op je rekeningen. Energie is geen vaste kost, dus elke daling van de hoeveelheid energie die je gebruikt, heeft een positieve financiële impact op het bedrijf. Onthoud echter dat er initiële kosten kunnen zijn verbonden aan de overgang naar efficiënter gebruik van energie, of dat nu de kosten zijn van een energieaudit of het betalen voor de te installeren bewakingsapparatuur, dus zorg ervoor dat je hiermee rekening houdt in elk voorstel. Op de langere termijn betekent het kunnen monitoren, voorspellen en verminderen van het energieverbruik dat er meer kapitaal beschikbaar is om weer in het bedrijf te investeren.

Risico’s verminderen met energiemanagement
In de afgelopen jaren is de volatiliteit op de mondiale energiemarkten toegenomen en het Internationaal Energieagentschap verwacht dat dit alleen maar zal doorzetten. Naarmate de bevolking groeit en de vraag naar energie toeneemt, zullen de prijzen blijven fluctueren. Investeren in hernieuwbare energiebronnen is een manier om de onzekerheid rond olie en gas te vermijden, terwijl het verminderen van het verbruik betekent dat je minder wordt beïnvloed door deze volatiliteit.

Voldoen aan richtlijnen en wetgeving
Om de impact van deze vluchtigheid te verminderen, hebben veel regeringen consumenten aangemoedigd om hun energieverbruik te verminderen door goed energiemanagement. De Britse Climate Change Act 2008 heeft bijvoorbeeld ’s werelds eerste juridisch bindende doelstelling vastgesteld voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (aanvankelijk 80% reductie in 2050 vergeleken met 1990). Eerder breidde het kabinet dit uit naar ‘netto nul’, waarbij emissies van woningen, transport, landbouw en industrie geheel vermeden moeten worden of – in de moeilijkste voorbeelden – gecompenseerd moeten worden door maatregelen die CO2 uit de atmosfeer halen, zoals als het planten van bomen.

Investeren
Om deze doelen te bereiken, moedigt de overheid organisaties aan om naast een goed energiemanagement, te investeren in koolstofarme technologieën en hun energievraag te verminderen. Degenen die ervoor kiezen om dit eerder te doen, zullen vrijwel zeker in een betere positie verkeren wanneer de verwachte strengere regelgeving van kracht wordt – er is al sprake van het invoeren van verplichte operationele energieclassificaties voor alle commerciële gebouwen.

Categorieën: Verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *