Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Wil je zelf ook een blog kunnen starten? Word dan lid van de groep "bloggers". De instellingen daarvoor kun je hier vinden.

Bekijk RSS Feed

Sam98

Facebook heeft mobiele contacten

Beoordeel dit Bericht
Facebook heeft mobiele contacten

Facebook kopieert alle telefoonnummers van de simkaart als de mobiele versie van Facebook wordt gebruikt.

Wie ooit met zijn Android-smartphone gebruikmaakte van Facebook heeft mogelijk alle telefoonnummers op zijn Facebookaccount staan. Via ‘Account’->’Vrienden bijwerken’ en vervolgens klikken op ‘Contacten’ zijn alle contactpersonen te zien, inclusief namen en telefoonnummers van mensen die geen Facebook hebben, maar wel in het mobieltje staan.

Het overzetten van de mobiele nummers gebeurt zowel bij gebruikers van Android als van een iPhone. Dit gebeurt wanneer de Facebook-app wordt gebruikt of wanneer Facebook toestemming krijgt om vrienden te zoeken in je Gmail- of Hotmailaccount.

Hoewel die nummers alleen zijn te zien als je op het account inlogt, blijft het een gevoelige kwestie, daar Facebook ook toegang heeft tot deze gegevens.Toch valt wel op dat Facebook verwarring zaait over wat er wel is gesynchroniseerd en wat niet. Zo kan ervoor gekozen worden om alles te synchroniseren tussen vrienden en contacten, of om te synchroniseren met bestaande contacten door de optie “Alleen gegevens synchroniseren voor vrienden die al in contacten staan”. Het is echter onduidelijk of ‘contacten’ slaat op Facebookcontacten (die niet altijd Facebookvrienden zijn) of Google-, Hotmail- of iPhone-contacten.

Gelukkig kan er wel voor worden gekozen om alle contactpersonen te verwijderen, al moet dan wel eerst de synchronisatie uitgeschakeld zijn in de Facebook-app op de iPhone of de Android-telefoon.
Op de iPhone is de optie te vinden door in het hoofdmenu te klikken op het pictogram ‘Vrienden’, op de pijl rechtsboven en daarna op ‘Contacten Synchroniseren’. Verwijder daar eerst de data en haal vervolgens de vinkjes weg.

Tik op een Android telefoon in het hoofdmenu van de applicatie op de menuknop van de telefoon en kies voor ‘Instellingen’. Onderaan staat de optie ‘Contacten Synchroniseren’. Volg vervolgens dezelfde procedure als bij de iPhone.
Labels: Geen Voeg Toe / Wijzig Labels
Categorieën
Niet-Gecategoriseerd

Reacties