SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Pagina 2 van de 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
Resultaten 21 tot 40 van de 58
 1. #21
  Schermafbeelding van Bandit123
  Technische vaardigheid
  4.
  Besturingssysteem
  Windows Vista Ultimate
  Firewall
  Berichten
  1.559
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Eagle Creek
  Anti RSI muisje: *klik*.

  Wordt die door Ziekenfonds vergoed???

  Ga ik eens naar informeren

 2. #22
  Schermafbeelding van Geeske
  Technische vaardigheid
  1. Beginner
  Besturingssysteem
  Windows Vista Home Basic 64
  Antivirus
  Avast
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  3.546

  Naast RSI-maatregelen, beter maar hangen achter (of voor) de pc...

  Schotse onderzoekers plaatsen vraagtekens bij de aanname dat een zithoek van negentig graden optimaal is en de veel voorkomende onderrugpijn bij langzitters het beste voorkomt. Ze concluderen dat 'achteroverleunen' met een hoek van 135 graden beter is.

  'Een behoorlijke zithouding is essentieel, want druk op de wervelkolom en aanliggende lichaamsdelen kan op den duur tot vervorming, pijn en chronische klachten leiden', zo stelt dr. Waseem Amir Bashir, een van de onderzoekers in de te Aberdeen uitgevoerde studie. Daarin werden mensen zonder geschiedenis van rugklachten in drie posities gezet: voorovergebogen, rechtop, en achteroverleunend. Ondertussen werden ze met een MRI-scanner in de gaten gehouden. Van de voorovergebogen proefpersonen kon worden vastgesteld dat die na verloop van tijd ernstige slijtageverschijnselen in de onderste regionen van de wervelkolom konden verwachten, maar ook bij de rechtopzittenden - door de meeste mensen als een normale houding beschouwd - werd een grote mate van druk waargenomen. Op 135 graden achteroverleunend, maar wel netjes met de voeten op de vloer, bleek de druk en de beweging van de wervelkolom het minst te zijn. In het onderzoek werd wel gebruik gemaakt van een stoel met aflopende zitting zodat de rug niettemin een hoek van negentig graden met de vloer maakt.

  'We zijn niet gebouwd om uren achterelkaar te zitten, maar het is nu eenmaal zo dat het moderne leven van de mensen vraagt dat ze dit toch doen. Vandaar het belang van onze zoektocht naar de minst belastende zithouding', zo legt dr. Bashir uit. Rugklachten zouden, behalve voor ongemak, ook verantwoordelijk zijn voor een grote mate van verzuim en uitval binen de beroepsbevolking. Bashir raadt langzitters aan een stoel te vinden waarmee ze zich in de 135-graden-houding kunnen nestelen - waarbij overigens niet geheel duidelijk is of de stoel met aflopende zitting essentieel is. Uiteraard gelden verder de gebruikelijke adviezen zoals eens naar die collega zijn bureau toelopen in plaats van bellen, mailen of msn'en.

  tweakers.net
  Hou er svp rekening mee dat ik slechtziende ben.

 3. #23

  Technische vaardigheid
  4.
  Besturingssysteem
  Windows XP Home/Pro
  Firewall
  Berichten
  0

  RSI en powerball ga naar een specialist!

  Over RSI veel bekend zie bovenstaand en lees de links.

  Over powerball veel reclame enz inzake RSI dit is gevaarlijk.

  Ik heb therapie gehad.

  Maar was eerst zelf maar wat aan het doen met o.a. powerball.

  Niet doen dus.
  Bij klachten raadpleeg een specialist, je overbelast de spieren nogal snel met een powerball als je al RSI hebt!

  Ja nu train ik met een powerball voor de kracht en bloeddoorstroming van de spieren waardoor, je RSi kan helpen te voorkomen.
  Dit zou waarschijnlijk ook met andere trainingsopties kunnen maar met de powerball is wel gemakkelijk.

  Advies RSI van een specialist eerst zorgen voor juist minder belasting en rust! ( dus dat als een gek gelijk met de powerball aan de gang gaan was niet zo best.)

  Er zijn trouwens ook powerball sites die hiervoor waarschuwen zoals o.a. www.powerball.cc maar ja die hebben dan ook al meer dan 12 jaar powerball ervaring. ( en zijn zo'n beetje de goedkoopste omdat ze zelf importeren)

  Ik muis nu afwissellend links en rechts dus game met een razer muis die deze mogelijkheid heeft en toch een pro muis is. ( en een losse keypad die ik zowel links als rechts kan gebruiken zo'n soort wolfclaw van Ultron dan was echt wel even wennen maar werkt goed)
  Ok ben geen progamer ofzo maar toch.


  Afwisselen en nog een afwisselen die eentonige bewegingen ik doe dit dus o.a. met powerballs .
  Maar krijg hier ook extra spierkracht van wat door de rust en rsi flink afgenomen was. ( nu dus wachten op de sneeuwballen )
  Laatst gewijzigd door rsienpowerball; 28-12-06 om 09:46. Reden: extra

 4. #24
  Schermafbeelding van EotT
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Antivirus
  Emsisoft Anti-Malware
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  4.418

  Pauzesoftware nutteloos en contraproductief

  De miljoen gebruikers van pauzesoftware tegen RSI kunnen stoppen met de pauzes die het programma hen oplegt. Volgens onderzoeker dr. Harm Slijper van het Erasmus MC zijn ze nutteloos en zelfs contraproductief, meldt het AD vanochtend. ,,Niets is erger dan niet te mogen werken, wanneer je wél wil. Daar raak je gestresst van.’’

  Veel bedrijven in Nederland hebben de pauzesoftware op de computers geïnstalleerd sinds RSI ruim tien jaar geleden bekend werd.

  Op gezette tijden draagt het programma de gebruiker op voor korte of langere tijd te stoppen met werken en eventueel specifieke oefeningen te doen. De micropauzes werken niet, omdat het natuurlijk gedrag van bureauwerkers nauwelijks wordt beïnvloed.

  Computergebruikers hebben grofweg al tien korte pauzes genomen (koffie halen, kletsen met collega’s) wanneer een bericht op het scherm verschijnt dat het tijd is voor tien tot dertig seconden rust. Ook de langere pauzes van een paar minuten (macropauzes) zetten weinig zoden aan de dijk. Per dag leveren die een à twee extra onderbrekingen op. Te weinig voor zo’n ingrijpend programma, vindt Slijper. Hij vergeleek in zijn onderzoek het natuurlijk werkgedrag van medewerkers van het Erasmus MC met dat wat het zou zijn geweest als de pauzesoftware had aangestaan.

  automatiseringgids.sdu.nl

 5. #25
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.765
  Blog Berichten
  9
  Ja, wacht even.. Volgens mij doe je dan toch iets niet goed met de software.

  Computergebruikers hebben grofweg al tien korte pauzes genomen (koffie halen, kletsen met collega’s)
  1) Dit is thuis vaak niet het geval. 2) Het programma wat ik gebruik (WorkRave) start dan ook netjes de teller opnieuw. Als ik uit mijzelf genoeg pauzes neem, hoor ik Workrave niet klagen.
  Verder kan ik ten aller tijde een pauze weigeren wanneer ik dit wil.

  Dus ik ben het er niet echt mee eens .


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

 6. #26
  Schermafbeelding van bLACKADDER
  Technische vaardigheid
  4. Gevorderd
  Antivirus
  Avast
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  1.916
  Dr. Slijper werkt aan een eigen anti-RSI-programma waarbij werkomgeving en plezier in het werk worden meegenomen. De onderzoeker hoopt daarmee in de toekomst klachten te kunnen voorspellen voordat ze optreden.

  De RSI-specialist Maarten van Essen is niet verbaasd over de uitspraken van Slijper, aldus AD.nl. Hij zegt zelfs mensen in zijn praktijk tegen te komen die juist gestresst worden van de verplichte pauzes.
  hccmagazine.nl
  bLACKADDER

  Bent u tevreden over Nucia? Overweeg dan een donatie. Daarmee helpt u ons door te gaan met het ondersteunen van computergebruikers.

 7. #27
  Schermafbeelding van EotT
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Antivirus
  Emsisoft Anti-Malware
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  4.418

  Veel kritiek op onderzoek naar effect anti-rsi-software

  Slijper concludeert in een onderzoek (pdf) dat hij aan de Erasmus Universiteit heeft gedaan, dat anti-rsi-software weinig nut heeft. Hij vergeleek daarvoor de pauzesoftware Workpace met het natuurlijke gedrag van werknemers. Volgens Slijper werken de pauzes niet omdat werknemers zelf al voldoende pauzes nemen. De opgelegde pauzes van de software zorgen alleen voor stress, stelt Slijper.
  John van Hooft, eigenaar van Ergodirect - de Nederlandse distributeur van Workpace, verbaast zich over de conclusies van de Rotterdamse onderzoeker. "Opmerkelijk is dat hij tijdens het onderzoek tot heel andere resultaten komt. Hij lijkt dus een verkeerde conclusie te trekken."

  Slijper stelt bijvoorbeeld dat er weinig wetenschappelijk bewijs is dat pauzesoftware effect heeft op de vermoeidheid en discomfort van werknemers. Volgens Van Hooft is er juist zeer veel bewijs dat toegevoegde pauzes leiden tot afname van klachten en discomfort. Werknemers nemen vaker en langer pauze als zij werken met pauzesoftware. Dat is volgens de distributeur goed om rsi te voorkomen.
  In 2002 heeft het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO nog onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Workpace-software. Daarbij werden 268 computergebruikers geselecteerd die klachten hadden. Hieruit kwam volgens Ergodirect naar voren dat in de testgroep meer mensen aangaven dat hun klachten waren afgenomen (55 procent) dan in de controlegroep (34 procent).
  "Bovendien waren er in de testgroep minder personen die meldden dat hun klachten verergerd waren", aldus Ergodirect, dat beweert in Nederland één miljoen licenties te hebben verkocht aan instellingen zoals banken en ministeries.

  Belasting
  Slijper stelt ook dat de afname van de fysieke belasting gelijk is aan het aantal extra genomen pauzes. Dat is een onterechte aanname, volgens Van Hooft, omdat Slijper een pauze definieert als 'elke tijd die niet met de computer gewerkt wordt'.
  "Dit is niet correct omdat de tijd die niet met de computer gewerkt wordt heel verschillend wordt ingevuld, soms door een 'echte pauze' soms ook door de handen boven de muis te laten zweven of door te telefoneren."
  Verder zegt Slijper dat de opgelegde pauzes stress opleveren. "Maar de software 'merkt' het als je een natuurlijke pauze neemt, en dan krijg je geen pauzemelding meer van het programma waarmee onnodige irritatie voorkomen wordt", aldus Van Hooft.
  Een woordvoerder van Humatix, maker van de het programma Beeldschermtachograaf, kan zich ook niet vinden in de conclusies van het onderzoek van Slijper. "Ze hebben Workpace getest, maar die conclusie gaat niet op voor onze software want die is persoonlijk in te stellen en geeft heel vriendelijk een pauzeadvies. En die pauze kunnen gebruikers ook overslaan", stelt een woordvoerder van Humantix.

  webwereld.nl

 8. #28

  Technische vaardigheid
  2. Redelijk ervaren
  Besturingssysteem
  Windows 7 Ultimate 64 bits
  Antivirus
  Avast
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  97
  Als aanvulling op alle tips heeft u misschien iets aan onderstaand.

  Wat vaak onderschat wordt is de opbouw van onbewuste spierspanning tijdens een bepaalde handeling of houding. Een goede zithouding en stoel kunnen dat vaak niet voorkomen. Een voorbeeld: veel mensen trekken de vinger(s) waarmee ze de knoppen van de muis bedienen konstant licht omhoog. Ze zweven als het ware boven de knoppen. Dit vereist een minimale maar konstante spanning van bepaalde spiergroepen die daardoor overbelast raken. Vervolgens gaan andere spiergroepen dat weer kompenseren en dat wandelt zo maar door naar aanhechtingen enz. Ook worden de schouders vaak onbewust te hoog gehouden. Dit geldt met name ook voor toetsenbord gebruik, maar komt in veel meer situaties/handelingen voor.

  De eerste stap in verbetering is jezelf bewust worden van die aanwezige spierspanning. Dat vereist de nodige concentratie. Daar zijn diverse methodes voor, maar een goede haptonoom zou u daarin kunnen adviseren. De tweede stap is jezelf (onderbewustzijn, bios zegmaar) zo te programmeren dat ook op momenten dat je aandacht volledig wordt opgeeist door andere bezigheden, (dit soort berichten kloppen bijv.) die spierspanning niet meer optreedt.

  Dat vraagt met name de eerste tijd de nodige concentratie. Het is vaak niet mogelijk om iets wat je al tig jaar doet even af te leren. Daar zijn echter simpel te leren technieken voor, waarvan de werking echter staat of valt bij de discipline die men kan opbrengen om ze regelmatig uit te voeren.

  Haptonomen, fysiotherapeuten, en anderen kunnen slechts een hulpmiddel zijn. Voor een permanente oplossing is enige zelfwerkzaamheid dus wel een vereiste. Dat is natuurlijk ook de beste oplossing, want stel je voor je therapeut loopt onder een auto. Dan is de kwaal vaak in no time weer terug.

  Sinds zo'n 30 jaar ben ik actief als leraar ademhalings-, bewegings- en concentratietechnieken van zowel westerse als aziatische oorsprong en meen op die titel wel iets zinnigs te kunnen melden. Daarnaast werk ik ook veel achter de pc en heb dus ook wel wat ervaring met de genoemde kwaaltjes.

  Mocht u meer willen weten over simpele technieken dan geeft u maar aan hoe ik dat aan u kan door communiceren. In de geest van dit forum; ze zijn gratis.

  Met vriendelijke groet,

 9. #29
  Schermafbeelding van EotT
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Antivirus
  Emsisoft Anti-Malware
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  4.418
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Longbow Bekijk Berichten
  Mocht u meer willen weten over simpele technieken dan geeft u maar aan hoe ik dat aan u kan door communiceren.
  als je enkele simpele techniekjes kent, mag je die wel eens vertellen... ik zit namelijk uren per dag voor een pc , en zere schouders/rug komen wel geregeld voor.
  De programmaatjes die hier staan , werken niet zo goed (bij mij) . Ik vond ze eerder irritant en heb het maar vlug verwijderd...
  Je mag je techniekjes hier zetten (als je dat teminste wilt), zodat nog meer mensen hiervan kunnen profiteren. (anders krijg je misschien een paar keer dezelfde vraag...)


  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Longbow Bekijk Berichten
  In de geest van dit forum; ze zijn gratis.
  veel mensen die hier komen , hebben spyware omdat ze cracks,... hebben gedownload, om niet te moeten betalen ;
  waarom eigenlijk? alles lijkt hier wel gratis te zijn... spyware verwijderen , spywarepreventie , RSI-tips ,etc...
  dank je hiervoor,... iedereen!

 10. #30

  Technische vaardigheid
  2. Redelijk ervaren
  Besturingssysteem
  Windows 7 Ultimate 64 bits
  Antivirus
  Avast
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  97
  Hoewel de technieken simpel te leren en te beoefenen zijn vereist het wel een stukje tekst om dat enigszins duidelijk te maken. Mede door de beperkingen van dit medium. Vaak zijn de technieken op de westerse mens toegesneden modules van disciplines als de oosterse zen meditatie, Tái Chi chuan (meditatieve beweging), als het meer westerse mind-control. Deze modules worden gefaseerd ingevoerd om vervolgens tot 1 groep samen te komen.

  Klinkt misschien erg complex, maar is het niet. Het vraagt echter een grote mate van discipline om deze oefeningen dagelijks te doen en zeker niet voor maar een paar weekjes. Je moet dus wel erg gemotiveerd zijn om werkelijk progressie te boeken. Helaas willen de meeste mensen een pil voor de pijn en een yakult voor de darmen i.p.v. een beetje zelfwerkzaamheid.

  Nogmaals: een goede haptonoom kan u ook leren deze spierspanningen bewust te worden en mogelijk zelfs weg te nemen. Een goede massage helpt in sommige gevallen ook. De methodes die ik doceer zijn gericht op een grote mate van zelfwerkzaamheid met als voordeel een permanente en onafhankelijke oplossing. Of uw ongemak deze inspanning echter waard is bepale uzelf.

  Het bewust worden van de processen binnen het mainframe blijft de eerste stap. Dat was boodschap van mijn reactie als aanvulling op de door anderen gegeven adviezen. Werkelijk geinteresseerden wil ik graag per pb of misschien beter email meer info geven.

  Note: In reactie op je opmerking omtrent gratis: Om dicht bij huis te blijven: mijn virusscanner, firewall, openoffice en firefox zijn gratis. Om mij onbekende motieven is de hulp op dit forum ook zo. Mijn Tai Chi chuan lessen ook al 30 jaar. Is toch leuk iets gratis te doen? Ik hoop maar dat er voldoende bijdrage's blijven komen om de infrastructuur van dit forum instant te houden.

  En zo ben ik lekker off topic, maar in reactie op een redacteur. Moet kunnen

 11. #31
  Schermafbeelding van EotT
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Antivirus
  Emsisoft Anti-Malware
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  4.418

  Gros van de studenten heeft RSI-klachten

  Informaticastudies spannen de kroon

  Ongeveer zeventig procent van de studenten die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen, heeft wel eens RSI-klachten. Dat staat in een onderzoek door de Radboud Universiteit Nijmegen, in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Minister De Geus heeft het rapport 'Leren zonder last' naar de Tweede Kamer gestuurd.

  Het onderzoek is uitgevoerd om een beeld te krijgen van RSI-achtige klachten, zoals pijn in armen, nek en schouders. Er is ook gekeken naar psychosociale overbelasting, ofwel stress door bijvoorbeeld te hoge werkdruk of te hoge verwachtingen. De onderzoekers hebben enquêtes laten invullen door mbo'ers, hbo'ers en academici, evenals door personeel in het basis- en het voortgezet onderwijs. Verder zijn interviews gehouden met deskundigen. Het blijkt dat RSI-achtige klachten het meest voorkomen bij studenten in het mbo, hbo en het wetenschappelijk onderwijs. Zij brengen dagelijks gemiddeld bijna 4,5 uur door achter de computer. Ongeveer zeventig procent van de studenten heeft wel eens RSI-achtige klachten. Bij het overgrote deel blijft de ernst daarvan beperkt, maar vijftien procent zegt (zeer) veel klachten te hebben. Aan het eind van de studie, wanneer de werkdruk toeneemt en studenten hun scriptie moeten schrijven, nemen de klachten toe. Het zal niet verbazen dat de studierichtingen industrieel ontwerp en informatica opvallen als uitschieters. Op basisscholen en in het voortgezet onderwijs hebben leerlingen weinig RSI-achtige klachten. Zij brengen minder uren door achter een beeldscherm: een basisschoolleerling spendeert dagelijks gemiddeld één uur en veertig minuten achter de computer. Voor een scholier in het voortgezet onderwijs is dat twee uur en drie kwartier. Minister De Geus vindt dat onderwijsinstellingen moeite moeten doen om RSI en psychosociale overbelasting te voorkomen. Ouders, leerlingen en studenten hebben volgens hem ook een eigen verantwoordelijkheid. Zij kunnen helpen "door de eigen grenzen in acht te nemen, een goede zit- en werkhouding aan te nemen en door computerapparatuur die pauzes regelt op een goede wijze te gebruiken".

  zdnet.nl

 12. #32
  Lid van Verdienste Schermafbeelding van Arthim
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 7 Professional
  Firewall
  Berichten
  206
  ik heb zelg nooit last van pijn in mijn arm ofzo.. maar ik loop altijd 100 keer heen en weer voor vanalles

  en volgens mij helpt et oowk mee datk altijd minimaal 3 keer in de week sport.
  kom op EC'tje aan de beweging!
  .(\(\
  .(-.-)
  (')) ('))
  Let niet op mij, ik ben zo klaar

 13. #33
  Schermafbeelding van Coupe900S
  Technische vaardigheid
  2. Redelijk ervaren
  Besturingssysteem
  Macintosh OS X 10.6
  Firewall
  Berichten
  278
  Ik heb sinds ik vanwege werkloosheid een behoorlijk stuk maand overhou aan het eind van mijn uitkering, mijn gasrekening geprobeerd te verlagen door zelf haardhout te gaan hakken, kloven en drogen. Omdat je voor een behoorlijk huis behoorlijk wat hout moet stoken was ik daar twee volle dagen per week mee bezig. Je voelt al wel, na drie maanden mooi RSI aan mijn rechterarm. Die werd minder toen mijn houtschuur vol was en ik een kloofmachine kon lenen. Dus of RSI alleen door kleine bewegingen komt...Na het doorlezen van deze hele discussie valt mij daarnaast het volgende op:
  RSI komt over het algemeen minder voor bij mensen die niet of weinig achter een PC zitten/liggen/hangen. Ergo, om RSI te voorkomen dien je zo weinig mogelijk in de buurt van je PC te komen. Er zit naar mijn mening een ingebouwd antiRSI apparaatje op je PC: de aan/uitknop.
  Ik weet dat het simpel klinkt, maar als je te veel tijd aan een of andere bezigheid besteedt, loop je kans op blessures. Dit geldt niet alleen voor sporters, maar ook musici, gamers etc. etc. Dus wissel af, als je veel zit te gamen ga dan eens met de rest van de familie spelletjes doen rond de keukentafel. En moet je voor je werk de pc (te)veel gebruiken, maak dan je baas opmerkzaam op het feit dat hij er met een programmaatje om je 10 minuten per dag achter dat ding weg te jagen niet van af is. Als je 8 uur per dag aan de lopende band staat denkt men dat je simpel bent, en als je 8 uur per dag achter een pc zit denk je zelf dat je een genie bent...Er zijn meer dingen die een baan bevredigend maken. Contact met collega's en/of klanten, niet alleen per e-mail dus! maar fysiek of via telefoon. Maar ook koffie halen voor collega's etc, je kunt als je wilt zelf van alles bedenken. Belangrijkst is je eigen bewustwording dat je verkeerd bezig bent. En als je als excuus gebruikt dat je werk af moet: Als je door RSI goed geveld bent, hoef je nix meer, dan maakt een ander je werk wel af...
  Met vriendelijke groet....Coupé900S
  Bij mijn berichtenteller mag je er 1784 bijtellen uit het Adelaarsnest!
  250Gb extHDD-42 inch Samsung - Apple MacMini 16Gb 500 Gb SSD/500Gb HDD- Logitech diNovoEdge - Apple Classic iPod 160Gb - iPad2Air 128Gb- iPhone 5S 32 Gb

 14. #34
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.765
  Blog Berichten
  9
  Wat ik me opeens afvroeg, zijn er mensen die deze programma's nog gebruiken?
  Ik was best tevreden over m'n schaapje maar heb hem alweer een flinke tijd niet geïnstalleerd staan moet ik zeggen.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

 15. #35
  Schermafbeelding van SlasH
  Technische vaardigheid
  3. Ervaren
  Besturingssysteem
  Windows 7 Home Premium 64
  Antivirus
  Avira AntiVir Premium
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  596
  Enige tijd geleden heb ik dus zodanig pijn in mijn rechterschouder gehad dat ik noodgedwongen moest stoppen met het werken achter de PC.

  Maar goed die vlieger gaat niet helemaal op want je zult toch je e-mail na moeten nakijken, beantwoorden etc.
  Dus dan maar met links de muis besturen en dat gaat lastig als je niet linkshandig bent.

  RSI is toch zeker een niet te onderschatten probleem, op mijn werk moet ik ook dagelijks met de PC werken en ik maakte me al grote zorgen voor de toekomst.
  Ik ben aan beide schouders geopereert dus moet toch dat toch goed in de gaten gaan houden.
  Ik vraag me werkelijk af of er mensen zijn die daardoor in de WAO zijn terchtgekomen, bedoel je zal maar ICT'er zijn.

 16. #36
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.765
  Blog Berichten
  9
  Ik ken systeembeheerders die op kosten van de baas bij de fysio lopen, onder het mom van bedrijfs'ongeval'.
  Het is toch een link iets, zeker als je er niet op let.


  Het rapaille dat per Przewalskipaard arriveerde bij het feeëriek gesitueerde etablissement - komma -

  "Verwar de waarheid niet met de mening van de meerderheid"

 17. #37
  Schermafbeelding van Internetnubje
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Antivirus
  Antivir
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  3.063
  Zelf heb ik nog maar 2 maal last gehad van RSI, denk ik toch.

  Het eerste geval was een pijn van mijn pols in de richting van mijn schouder toe. Het voelde net alsof er een beentje versprong. Dat was er pijnelijk.

  Het tweede geval was pijn aan mijn elleboog (tenniselleboog dacht ik?).

  Nu het is in beide gevallen overgegaan met de tijd.

  Ik blijf dan ook geen uren achter de pc zitten. Ik loop veel rond, de ene keer naar het toilet, de andere keer achter drank,...

  Nu heb ik wel een nieuwe muis die enorm irritant aanvoelt. Ik zal mijn pa nog eens moeten pushen om een nieuw setje te kopen.

  Verder denk ik dat een ideale bureaustoel een must is.

 18. #38
  Habitué Schermafbeelding van waterboy418
  Technische vaardigheid
  2. Redelijk ervaren
  Besturingssysteem
  Macintosh OS X 10.8
  Antivirus
  VirusBarrier
  Firewall
  Berichten
  356
  Ik heb gewoon een wacom pentablet goed voor photoshop,aftereffects,dreamweaver en RSI
  PinguinRadio - indie muziek!
  Eigen website

 19. #39
  Verbannen
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 7 Ultimate
  Antivirus
  Avira AntiVir
  Firewall
  PCtools Firewall Plus
  Berichten
  128
  Vraag me toch iets af:

  Repetive Strain Injury ?!!

  Raar dat het in de jaren 60 vorige eeuw niemand er last van had en een typmachine vergt een zware aanslag op elke toets, dus sinds de RSI op de markt is dit een heel leuk excuus thuis te blijven.

  Als je na 90 minuten computerwerk pijn hebt doe je iets verkeerd, klaar.

 20. #40
  † Erelid † Schermafbeelding van amiek
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 7 Home Premium 64
  Antivirus
  Avast!
  Firewall
  Windows Firewall
  Berichten
  10.416
  Blog Berichten
  1
  Onzin. RSI krijg je voornamelijk van je muis, niet van je toetsenbord. Als je op de juiste manier typt, krijg je daar geen RSI van. Van een verkeerde houding krijg je hooguit last van je schouders/nek.
  Daarom wordt ook aangeraden zo min mogelijk met de muis te doen en zijn er allerhande alternatieve muizen bedacht.
  Trouwens, ook vroeger hadden mensen RSI. Alleen heette het toen nog niet zo.
  Laatst gewijzigd door amiek; 19-06-10 om 21:42.
  amiek

Pagina 2 van de 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste

Labels voor dit Bericht

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •