SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.765
  Blog Berichten
  9

  Lightbulb Waarom zijn Back-ups belangrijk?

  Waarom zijn back-ups zo belangrijk?
  Een back-up betekent het kopiŽren van bestanden naar een tweede medium (een cd, usb, tape, etc.) als een voorzorg voor als het eerste medium faalt. Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up te maken. Zelfs de meest betrouwbare hardware kan uiteindelijk kapot gaan. Om je bestanden en documenten te beschermen zal je minstens twee of meer backups moeten maken en bewaren op verschillende locaties.

  Waarom hebben we back-up software nodig als hedendaagse hardware zo betrouwbaar lijkt?

  Ook al zijn ze zo betrouwbaar, het is een kwestie van tijd voordat ze crashen. Natuurlijk "vertragen" moderne harde schijven de kans op zo'n crash, maar dit is niet het enige risico. Je kunt ook belangrijke bestanden kwijtraken door virusinfecties en bestandsgijzeling. Ook kan het voorkomen dat je zelf per ongeluk bestanden verwijdert of dat er software is die dit doet.

  Een snelle vraag die vaak gesteld wordt (door iemand die geen waardevolle data opslaat) is: “Nou en?”. Het is wel bekend en toepasbaar in de meeste situaties dat de kosten van probleem preventie, vele malen lager zijn dan de kosten van herstel en reparatie. Hoewel dit bekend is gaan er nog steeds elk jaar miljoenen euro’s verloren door technische problemen die zorgen voor verlies van waardevolle data. Dat is waarom je voorbereid moet zijn en altijd je data veilig moet opslaan zodat je, wanneer het fout gaat, alles kunt herstellen. Dit is waar goede back-up software nodig wordt.

  Oudere back-upprogramma’s maken gebruik van de archiefbit om bij te houden welke bestanden geback-upped zijn en hadden tevens geen intuÔtieve interface, om op deze manier gemakkelijk toegankelijk te zijn voor beginners en krachtigere opties te bieden voor professionals.

  Backup4all maakt zijn eigen statistieken om bij te houden of er nieuwe bestanden zijn aangemaakt of zijn aangepast. Dit maakt het werkzaam met elke andere back-up software of zip compatibele software. Het maakt ook het back-up proces sneller: Doordat Backup4all exact weet welke bestanden en mappen het moet controleren (gedefinieerd door de back-up bronnen en de bestanden filters), worden tijdrovende bestandsscans vermeden.

  Je kunt een back-up van jouw data naar een USB station of van een USB station maken met behulp van Backup4all. Dit is een praktisch doel dat je toestaat om belangrijke bestanden op te slaan op externe apparaten. Dit kan beschouwd worden als een bijkomende bescherming tegen data verlies als resultaat van gefaalde hardware of andere tegenslagen.
  Laatst gewijzigd door Nucia; 13-07-08 om 01:19.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •