SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1
  Emsisoft support Schermafbeelding van Emsisoft Nederland
  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Antivirus
  Emsisoft Anti-Malware
  Firewall
  Online-Armor Premium
  Berichten
  1.204

  Exclamation Belangrijke richtlijnen bij scannen met beveiligingssoftware

  Wanneer je een systeem scant met beveiligingssoftware zoals antivirus, anti-malware of een ander beveiligingsprogramma, neem dan de volgende regels in acht;

  1. Bewaar altijd het logbestand van de scan.

  2. Verwijder nooit een bestand en zet het nooit in quarantaine zonder eerst goed te kijken naar de naam van de gedetecteerde malware en welk bestand of welke bestanden zijn ge´nfecteerd. Lees ook Spyware Sporen in detail voor meer informatie over een techniek waar a-squared gebruik van maakt om nog meer malware te kunnen detecteren.

  Bij het in Quarantaine plaatsen van bestanden worden die verwijderd van de originele locatie en versleuteld opgeslagen op een andere locatie. Deze bestanden kun je niet meer benaderen tenzij ze via dezelfde beveiligingssoftware weer uit quarantaine worden gehaald.
  Beveiligingssoftware zal wel eens een False Positive geven, dus een goed bestand toch als slecht bestand zien en dit willen verwijderen. Dit komt voor bij alle merken beveiligingssoftware en zal ook vast wel eens bij a-squared gebeuren.

  Het verwijderen of verplaatsen van cruciale systeembestanden kan resulteren in een crash van het besturingssysteem. Soms wordt dit weer automatisch hersteld bij het opnieuw opstarten van het systeem, maar soms ook niet en moet een speciale herstelprocedure of zelfs een compleet nieuwe installatie van het besturingssyteem uitkomst bieden.

  3. Let vooral goed op wanneer er bestanden worden gedetecteerd in belangrijke gebieden als C:\ ; C:\WINDOWS ; C:\Windows\System32\ enz.

  4. Wanneer je beveiligingssoftware installeert kun je dit het beste zo instellen dat er een melding komt wanneer er malware wordt gedetecteerd. Schakel het automatisch verwijderen of in quarantaine plaatsen van gedetecteerde malware uit. Dus geen "auto-healing" of iets in die richting.
  Mocht de detectie een False Positive blijken te zijn dan kan het automatisch verwijderen of in quarantaine plaatsen resulteren in een onbruikbaar systeem.

  5. Wanneer je twijfelt of een detectie misschien een False Positive is ga dan naar een forum en vraag om hulp voordat je bestanden in Quarantaine plaatst of gaat verwijderen.
  Laatst gewijzigd door Emsisoft Nederland; 05-03-09 om 09:00.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •