SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1

  Lightbulb Forumteam en organisatie

  Beste lezer,

  Dit bericht is bestemd om inzicht te geven in de beheerstructuur van het forum. Een actueel overzicht van de forumbeheerders, inclusief individuele contactmogelijkheden is hier terug te vinden. Je kunt ook het contactforulier gebruiken; een van de beheerders zal je e-mail dan beantwoorden.

  Alle crewleden zijn herkenbaar aan een speciale kleuropmaak bij hun gebruikersnaam en een bordje in hun profielinformatie dat de status aangeeft.

  Administrators
  De administrators zijn eindverantwoordelijk voor de website en het forum. Zij bepalen, veelal in overleg met de sectiehoofden, de te varen koers en maken de strategische beslissingen. Daarnaast verzorgen zij de (financiële) administratie en andere noodzakelijke technische en niet-technische werkzaamheden. De administrators voeren ook moderatietaken uit.
  Herkenbaar als:


  Sectiehoofden
  De sectiehoofden zijn verantwoordelijk voor de diverse secties op Nucia. Een sectie is bijvoorbeeld "consumentenbeveiliging" of "malwareverwijdering". Binnen deze sectie bepalen de sectiehoofden op tactisch niveau het beleid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de indeling van een bepaalde sectie of het begeleiden van projecten. Eveneens sturen zij de personen aan die in een bepaalde sectie actief zijn. Sectiehoofden voeren veelal ook moderatietaken uit. Alle afdelingshoofden tesamen met de administrators verzorgen het dagelijks bestuur van Nucia.

  Herkenbaar als:


  (Global) moderators
  Moderators zijn verantwoordelijk voor het netjes houden van hun eigen subforum. Een moderator is verantwoordelijk voor één of meerdere subforums. Hierbinnen kunnen zij berichten aanpassen/sluiten/verplaatsen, gebruikers corrigeren en/of waarschuwen, sticky topics aanmaken, etc. Gezamelijk kunnen moderators ook leden verbannen indien dat nodig mocht blijken.
  Herkenbaar als:


  Global moderators hebben dezelfde rechten als moderators, maar in alle subforums i.p.v. één of meerdere subforums. Global moderators kunnen leden verbannen zonder bijval van een collega-moderator. Global moderators hebben ook rechten op de blogs, publieke groepen, albums en gebruikersprofielen. Zij kunnen, indien nodig, handtekeningen en avatars aanpassen.
  Herkenbaar als:


  Technische dienst
  De technische dienst is verantwoordelijk voor het technisch beheer van de website. Zij regelen zaken als serverbeheer, het programmeren van de website, het ontwerpen van de lay-out, etc. Leden van de technische dienst hebben allen een specifieke taak.

  De technische dienst treedt niet op als moderator en zal uitsluitend in uitzonderlijke gevallen modereren.
  Herkenbaar als:


  Redacteuren
  Redacteuren zijn verantwoordelijk voor de nieuwsberichten, de nieuwsbrief en andere diverse redactionele functies.

  Redacteuren hebben geen zeggenschap op het forum.
  Herkenbaar als:


  B - Redacteuren
  B - Technische dienst


  Naast de forumbeheerders zijn er nog een aantal speciale gebruikersgroepen. Deze worden hieronder genoemd.

  Beveiligingsspecialisten
  Beveiligingsspecialisten zijn alle leden die door Nucia erkend zijn als expert op het gebied van beveiliging. Beveiliging is hierbij een breed begrip, maar geldt voor alle soorten 'computerbeveiliging'. Denk hierbij aan experts op het gebied van virussen, malware, informatiebeveiliging, firewalls, etc.

  Beveiligingsspecialisten hebben geen beheerdersrechten op het forum.
  Herkenbaar als:


  Malwarespecialist
  Een malwarespecialist is een beveiligingsspecialist die gespecialiseerd is in malware. Omdat Nucia van oudsher een antimalwareforum is, en malwarebestrijding nog steeds een belangrijk onderdeel van de website is, worden gebruikers binnen deze groep apart vermeld.

  Malwarespecialisten hebben geen beheerdersrechten op het forum.
  Herkenbaar als:


  Behandelaar
  Behandelaars zijn malwarespecialisten die zich actief inzetten in het helpen van gebruikers bij het verwijderen van malware. Omdat bij het verwijderen van malware specialistische software wordt ingezet die bij verkeerd gebruikt de computer kan schaden, is er een beperkte groep gebruikers die toegestaan is malwareverwijderingsadvies te geven.

  Behandelaars zijn altijd malwarespecialisten. Behandelaars hebben beperkte moderatierechten in de behandelsectie.
  Herkebaar als:


  Adviseurs
  Forumadviseurs zijn leden die de crew kunnen adviseren. Zij hebben (al dan niet) beperkte toegang tot de crewsecties en kunnen hun mening geven over te nemen beslissingen.

  Forumadviseurs hebben geen beheerdersrechten.
  Herkenbaar als:
  "Forumadviseur"


  Crewleden kunnen dubbele functies vervullen. In dat geval worden meerdere bordjes in hun gebruikersprofiel weergegeven. Indien iemand meer dan twee functies vervult, worden de 'hoogste' twee functies getoond binnen het profiel.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 26-08-12 om 10:26.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •