SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1
  Hoofd businessbeveiliging Schermafbeelding van Eagle Creek

  Technische vaardigheid
  5. Expert
  Besturingssysteem
  Windows 10 Enterprise 64 bits
  Antivirus
  Kaspersky
  Firewall
  Kaspersky
  Berichten
  41.765
  Blog Berichten
  9

  HitmanPro lanceert nieuwe oplossing tegen gijzelvirussen

  Vandaag introduceert de Nederlandse firma SurfRight, bekend van onder andere het populaire HitmanPro, een nieuwe oplossing tegen gijzelvirussen. Het programma, dat luistert naar de naam HitmanPro.Kickstart, wordt geplaatst op een opstartbare USB-stick waarna het zijn werk doet. Het gebruik van HitmanPro.Kickstart is de eerste 30 dagen gratis.

  Een gebruiker dient eerst op een niet-ge´nfecteerde pc de reguliere versie van HitmanPro te downloaden. Vanuit het hoofdscherm kan gekozen worden voor de optie HitmanPro.Kickstart, waarmee een opstartbare USB-stick aangemaakt kan worden. Vervolgens wordt de USB-stick gebruikt om de ge´nfecteerde computer op te starten. HitmanPro.Kickstart slaat hierbij het master boot record (MBR) over en start binnen de ge´nfecteerde Windows-installatie een eigen omgeving op, waarvanuit het zijn werk doet.

  HitmanPro.Kickstart maakt hierbij gebruikt van de bestaande ge´nfecteerde Windows-installatie, inclusief instellingen voor de (draadloze) internetverbinding. Dit is een andere aanpak dan degene die de meeste beveiligingsbedrijven hanteren, waarbij dikwijls een aangepaste Linux-omgeving gestart wordt. De software werkt op zowel 32-bits als 64-bitsystemen. Voor het verwijderen van de malware is wel een internetverbinding nodig.

  Gijzelvirussen versleutelen de computer van een gebruiker, waarna deze een melding krijgt dat een bedrag moet worden betaald om de computer weer te kunnen gebruiken. De blokkade lijkt afkomstig te zijn van legitieme instanties zoals Buma Stemra of het KLPD. In werkelijkheid zijn de virussen het werk van criminelen, die hier miljoenen euro's per jaar mee verdienen, zoals vorige week nog bleek uit een onderzoek van beveiligingsbedrijf Symantec (PDF).

  HitmanPro is te downloaden vanaf de site van SurfRight en is de eerste 30 dagen gratis te gebruiken, daarna moet een licentie worden afgenomen.

  Een handleiding voor het gebruik van het programma is hier te vinden:
  http://www.nucia.eu/forum/threads/69...nPro-Kickstart
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 04-12-12 om 03:33.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •