SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Resultaten 1 tot 1 van de 1
 1. #1

  Mislukte inlogpogingen en spamberichten

  Beste lezer,

  De laatste dagen hebben wij bericht gekregen over een toenemend aantal inlogpogingen in gebruikersaccounts van onze leden en de aanwezigheid van spamberichten op het forum. In dit bericht willen we je hier over informeren.

  Account geblokkeerd door 5x foutieve inlogpoging
  Een aantal van onze leden heeft onlangs het volgende bericht van onze site ontvangen:
  Beste -gebruikersnaam-,

  Iemand heeft tenminste vijfmaal geprobeerd met jouw account met een ongeldig wachtwoord in te loggen op Nucia Security Forums. Deze persoon is de komende 15 minuten geblokkeerd om nogmaals in te loggen onder jouw account.

  De persoon die heeft geprobeerd in te loggen op jouw account heeft het volgende IP adres: 0.0.0.0.

  Hartelijke groet,
  Nucia Security Forums
  Ter beveiliging van de accounts van onze gebruikers worden accounts 15 minuten geblokkeerd nadat 5 maal een foutief wachtwoord is ingevoerd. Op dit moment ervaren wij een grote toename in het (geautomatiseerd) proberen gebruik te maken van gebruikersaccounts. Deze activiteit komt van verschillende IP-adressen, waarvan het merendeel terug te leiden is naar Oost-Europese landen zoals de Oekraïne en Rusland.

  Het doel van deze aanvallen is om forum-accounts over te nemen. De aanvallers hopen dat de eigenaren van de betreffende accounts zwakke of eenvoudige wachtwoorden gebruiken. Wanneer zij een account kunnen overnemen, kan dit worden misbruikt om spamberichten te plaatsen op het forum.

  We hebben op dit moment geen aanwijzingen dat de wachtwoordendatabase zelf wordt aangevallen, of kwetsbaar is. Het gaat hier vooralsnog uitsluitend om het 'raden' van eenvoudige wachtwoorden. Ter bescherming blokkeert onze forumsoftware voor enige tijd verdere inlogpogingen.

  Mocht je gebruikmaken van een zwak of eenvoudig te raden wachtwoord, kan het zijn dat er ongeautoriseerd toegang wordt verkregen tot je account.

  • Indien je gebruikmaakt van een eenvoudig wachtwoord, raden we je aan dit preventief te wijzigen.
  • Indien je in het verleden gebruik hebt gemaakt van jouw gebruikersnaam als jouw wachtwoord, hebben wij preventief dit wachtwoord voor jou gewijzigd.


  Verder kun je helaas weinig aanvullende maatregelen nemen. Om ons meer inzicht te geven in de afzenders, kun je de waarschuwings-email beantwoorden.

  De beheerders van Nucia blokkeren de IP-adressen gebruikt voor de aanval maar het effect van deze blokkades is beperkt.
  We onderzoeken de mogelijkheden voor een geo-blokkade.

  Spamberichten op forum
  Tegelijkertijd met de inlogpogingen hebben we een toename aan spamberichten geconstateerd.
  Deze spamberichten zijn vooralsnog niet schadelijk, slechts hinderlijk. We raden gebruikers aan niet op deze berichten te reageren en de links in de berichten niet aan te klikken.

  Onder elk bericht tref je het icoontje van een verkeersbordje aan (). Als je hierop klikt/drukt kun je het bericht doorgeven aan de beheerders, die het vervolgens zullen verwijderen.

  Meer informatie
  Indien er vragen of opmerkingen zijn n.a.v. deze mededeling, kun je deze in de feedback-sectie plaatsen.
  Laatst gewijzigd door Eagle Creek; 25-06-14 om 21:02.
  Bovenstaand bericht is geplaatst en goedgekeurd door de beheerders van Nucia.

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •