SSL-certificaat van Xolphin Powered by Cloud VPS - High Availability Cloud Servers Steun Nucia, doneer!
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 20 van de 21
  1. #1

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78

    RAM-geheugen loopt langzaam op

    Beste moderators,

    Ik heb sinds kort een andere pc (HP ELITE 8200 SFF) en het valt me op dat het RAM-geheugen naarmate de dag steeds verder oploopt. Het valt me op dat ik dan op z'n hoogst Firefox aan heb staan en verder niks, het gebruikte geheugen loopt dan op naar nu 65% maar dat is ook hoger geweest. Het resultaat is dat ik een tragere pc krijg. Ik werk met Windows Pro 64 Bits en 8 Gb aan RAM-Geheugen en als ik eerlijk ben dan gaat me dat niet snel genoeg, laat ik het zo zeggen: ik vind dat 64 Bits een beetje tegenvallen. Ik dacht dat het dan wel veel sneller zou werken, ik zeg niet dat ik nu helemaal ontevreden ben en misschien verwacht ik dingen die niet bestaan, dat kan natuurlijk, het is nooit goed.

    Maar goed, dit viel mij op en dat had ik op de vorige PC niet. Ik heb voor het gemak een aantal bijlagen toegevoegd en misschien dat de kenner hier wijs uit komt, ik weet alleen dat het geheugen langzaam oploopt en dat wil ik niet, ik moet niet elke keer mijn PC uit te hoeven zetten. Als ik dat overigens wel doe dan start hij op met een beginwaarde van 20% Geheugengebruik. Zonder dat je iets gebruikt lijkt zo rond de 30% mij normaal of zie ik dat verkeerd?

    Nou, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want zelf is het voor mij allemaal acacadabra en ik kom er geen wijs uit.


    Met vriendelijke groet,

    PC USER RM

    -HP Elite 8200 SFF
    -Windows 10 Pro 64 Bits
    -Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz
    -8,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
    -Hewlett-Packard 1495 (SOCKET 0)
    Bijgevoegde Thumbnails Bijgevoegde Thumbnails Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Driverview 1.PNG
Bekeken:   36
Grootte:   224,3 KB
ID:        15186   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Driverview 2.PNG
Bekeken:   34
Grootte:   222,4 KB
ID:        15187   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Driverview 3.PNG
Bekeken:   34
Grootte:   224,7 KB
ID:        15188   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Driverview 4.PNG
Bekeken:   32
Grootte:   71,5 KB
ID:        15189   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Proces Explorer 1.PNG
Bekeken:   33
Grootte:   203,8 KB
ID:        15190  

    Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Proces Explorer 2.PNG
Bekeken:   33
Grootte:   53,3 KB
ID:        15191   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Services.PNG
Bekeken:   32
Grootte:   185,3 KB
ID:        15192   Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      Taakbeheer geheugen.PNG
Bekeken:   32
Grootte:   83,1 KB
ID:        15193  

  2. #2
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Plaats de volgende logs eens:

    Log 1:
    Download MiniToolBox en plaats deze tool op je bureaublad.

    Let op: Sluit nu eerst alle openstaande programma's en browsers!
    Start MiniToolBox
    - Windows Vista,7,8,8.1 en 10: rechtsklik op "MiniToolBox.exe" en klik op "Als Administrator uitvoeren".

    Bevestig de opstartmelding "Are you sure you want to continue?" met Ja.

    Vink de volgende onderdelen aan:
    • Flush DNS
    • Report IE Proxy Settings
    • Reset IE Proxy Settings
    • Report FF Proxy Settings
    • Reset FF Proxy Settings
    • List content of Hosts
    • List IP configuration
    • List Winsock Entries
    • List last 10 Event Viewer Errors
    • List Installed Programs
    • List Devices (Only Problems)
    • List Users, Partitions and Memory size
    • List Minidump Files
    • List Restore Points


    Klik op de knop "Go".
    Na het scannen zal een logje verschijnen op je bureaublad, "MTB.txt".
    • Klik op Geavanceerd onder Snelle Reactie hier op het forum, waardoor je een paperclip te zien krijgt:
    • Klik daar op.
    • Klik op Voeg bestanden toe
    • Klik op MTB.txt
    • Klik op Uploaden
    • Klik onderin op In de tekst plaatsen





    Log 2:
    • Download Autoruns for Windows
    • Pak vervolgens het ZIP-bestand met de naam "Autoruns.zip" uit.
    • Klik vervolgens met de rechtermuisknop op autoruns.exe en kies voor de optie als administrator uitvoeren
    • Ga naar File>Save, sla het op als AutoRuns.txt op je bureaublad.
    • Selecteer tekst van het uitrolmenu als bestandstype:




    • Klik op Geavanceerd onder Snelle Reactie hier op het forum, waardoor je een paperclip te zien krijgt:
    • Klik daar op.
    • Klik op Voeg bestanden toe
    • Klik op AutoRuns.txt
    • Klik op Uploaden
    • Klik onderin op In de tekst plaatsen




  3. #3

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste dorado,

    Bedankt voor je snelle reactie, hierbij dan het eerste logje.MTB.txt

  4. #4

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Hierbij het autoruns logje.DESKTOP-J4CFAA2.txt

  5. #5
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Laatst gewijzigd door dorado; 06-03-17 om 19:47.

  6. #6

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Goedemorgen!

    Ik heb de Ralink RT3290 en de mediatek Bluetooth software driver onder respectievelijk sp71571 en sp69545 gedownload.
    Ik heb ook de 64 bits HDAC gedownload, echter deze heb ik vorige week ook gedownload en is al genstalleerd, ik heb versie 6.0.1.8036 bij programma's en onderdelen staan.

    Ik heb in ieder geval alle benodigde drivers gedownload en ik wacht af, u zegt namelijk niet dat ik ze al moet installeren, het lijkt logisch om dat natuurlijk wel te doen, misschien dat u een andere aanpak heeft.

    Met vriendelijke groet,

    PC USER RM

  7. #7

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste Dorado,

    Wat zijn nu de vervolgstappen? En wat is nu Het nut van een wi-fi adapter? Ik zit bekabeld en ik vroeg het me af. Ik heb overigens geprobeerd deze adapter te installeren, laten we het er maar op houden dat ik dat geen tweede keer ga doen hahaha, althans niet zonder te weten hoe. Overigens is het probleem nog hetzelfde, ik heb zelf ook een beetje gekeken zo her en der, maar ik kan zelf geen oplossing vinden.

    Met vriendelijke groet,

    PC USER RM

  8. #8
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Download Process Explorer
    Unzip en dubbelklik op procexp.exe.
    Klik op de kolom CPU en schuif de verticale schuifbalk naar boven.
    Klik op File in de werkbalk → Save As
    Klik hier op: Bureaublad.
    Bij "Bestandsnaam" zet je:Hardware Interrupts and DPCs.
    Bij "Opslaan als type" selecteer je: Process Explorer Data (*.TXT).
    Klik op de knop Opslaan.

    Post dit log als bijlage in je volgende reactie.

  9. #9

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste dorado,

    Ik heb het logje bijgevoegd, ik snapte alleen niet wat u bedoelde met de verticale balk omhoog schuiven. Ik zie deze balk (CPU) maar ik kan er weinig aan schuiven. Ik hoop dat het goed is zo.Hardware Interrupts and DPCs..txt

    Voor de zekerheid nog maar een logje nadat ik dubbel heb geklikt op CPU.Hardware Interrupts and DPCs. (2).txt
    Laatst gewijzigd door dorado; 13-03-17 om 09:06. Reden: berichten samengevoegd

  10. #10
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Kijk naar dit artikel:



    om het hoge processorgebruik op te lossen door verschillende oorzaken.

  11. #11

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    ???? Maar mijn processorgebruik is helemaal niet hoog, mijn geheugen loopt op.
    Ik snap nu ook even niet waarom ik nu die adapters moest downloaden.
    Ik zal het bovenstaande tot mij nemen, dit had u mij net zo goed gelijk kunnen zeggen.
    Ik probeer het ergens anders wel.

    Bedankt voor uw inzet.

    Met vriendelijke groet,


    PC USER RM

  12. #12

    Technische vaardigheid
    2. Redelijk ervaren
    Besturingssysteem
    Windows 10 Home 64 bits
    Antivirus
    windows defender
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    8
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PC USER RM Bekijk Berichten
    ???? Maar mijn processorgebruik is helemaal niet hoog, mijn geheugen loopt op.
    Ik snap nu ook even niet waarom ik nu die adapters moest downloaden.
    Ik zal het bovenstaande tot mij nemen, dit had u mij net zo goed gelijk kunnen zeggen.
    Ik probeer het ergens anders wel.

    Bedankt voor uw inzet.

    Met vriendelijke groet,


    PC USER RM
    ik heb precies hetzelfde probleem , ik zit nu al een paar dagen tegen een te volle ram aan te kijken en zit nu bijna van de 16gb op 10 gb ram gebruik in idle .

    http://www.nucia.eu/forum/threads/74...n-geheugen-lek
    dit is mijn topic en krijg daar ook hetzelfde antwoord, ik hoop dat je een oplossing kan vinden en dit dan met mij zou willen delen .

    ps! ik denk dat ik de oplossing gevonden heb in windows 10 .

    ga naar configuratie scherm-systeem en beveiliging - systeem - geavanceerde systeeminstellingen - prestaties- instellingen - geavanceerd- virtueel geheugen- wijzigen. schakel wisselbestanden voor alle stations automatisch beheren uit .

    het komt er dan zo uit te zien ..

    Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      oplossing.jpg
Bekeken:   17
Grootte:   225,0 KB
ID:        15204

    Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      resultaat.jpg
Bekeken:   15
Grootte:   194,5 KB
ID:        15205

    ik hoop dat dit het probleem oplost .
    Laatst gewijzigd door taker1987; 13-03-17 om 11:40.

  13. #13

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste taker1987,

    Hartelijk bedankt voor je interesse en bijdrage. Ik heb wisselbestanden voor alle stations uitgeschakeld maar eerlijk gezegd had ik dit eerder niet aangevinkt, nu ging ik naar deze systeeminstellingen en kwam ik er zodoende achter dat deze nu wl aangevinkt was. Maar goed, ik heb deze mogelijkheid dus uitgevinkt en ik hoop dat het iets oplevert, voor zowel jou als mezelf. Mocht het daadwerkelijk iets uitgehaald hebben, dan laat ik je dat weten, mocht het geen verschil maken en ik kom er zo op zijn tijd achter wat het is, dan zal ik jou niet vergeten in te lichten. Ik kan het ook nergens aan herleiden waarom het geheugen zo oploopt, misschien dat dit iets oplevert.
    Nogmaals bedankt!

    Vriendelijke groet,

    PC USER RM

  14. #14

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste taker1987,

    Zoals beloofd zou ik ook jou op de hoogte houden van eventuele oplossingen en ik heb het volgende gedaan.
    Ik ben naar deze link gegaan http://www.wintips.org/how-to-fix-sv...sage-problems/
    Ik heb toen naar beneden gescrolld naar dit Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      geheugen 2.PNG
Bekeken:   12
Grootte:   83,0 KB
ID:        15213
    Ik heb deze gedownload en erop geklikt en dan krijg je een optie tot probleemoplossing, dit ziet er zo uit Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      geheuigen 3.PNG
Bekeken:   11
Grootte:   31,8 KB
ID:        15214

    Klik op volgende en dan krijg je dit Klik op Afbeelding voor grotere versie

Naam:      geheugen 4.PNG
Bekeken:   13
Grootte:   24,9 KB
ID:        15215
    Dan klik je op voer de Windows 10 in de Windows-Update proble.....en dan gaat hij draaien.
    In mijn geval was de database update beschadigd en deze kon ik repareren door de updates te verwijderen en opnieuw te installeren. Bij mij lijkt hij nu niet meer zo omhoog te lopen, mijn Ramgebruik blijft rond de 30% (nu 33%). Ik zou dit sowieso even checken, slechter kun je er niet van worden en bij mij lijkt hij wat stabieler te blijven. Ik moet het bij mezelf ook nog even aanzien maar ik heb het gevoel dat het hierdoor wel beter is geworden. Ik heb hem de hele nacht in de standby gezet en vanochtend stond hij nog op hetzelfde percentage, als toen ik hem gisteravond in de standby modus zette.

    Groeten,

    PC USER RM

  15. #15

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Het hierboven staande heeft niks geholpen bij mij en ik weet echt niet wat ik hier aan moet doen.

    Beste dorado, ik vraag mij af wat te doen en ik vraag me ook nog steeds af waarom ik nu die adapters moest downloaden. Ik begrijp u niet echt. Waar u mij naartoe heeft verwezen, daar was ik zelf ook al achter maar het stopt bij mij met de computerkennis als ik hier niks aan kan zien. Ik kan daar niks mee en ik heb echt gezocht naar hoe ik erachter kan komen waar het lek zit, als u mij niet verder kan helpen, misschien dat er een andere medewerker van Nucia is die wel meer kan betekenen. Overigens doet mij CDROM het ook niet, misschien dat dat er wat mee te maken heeft, ik kom er echt niet achter. Ik hoop alsnog dat er iemand is die mij verder kan helpen, alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    PC USER RM

  16. #16
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Probeer onderstaande:

    Download de portable (of installer) versie van Windows Repair Free/Pro naar je bureaublad.
    Klik op Reboot to Safe Mode

    Start Windows Repair Free/Pro opnieuw.
    Klik op het tabblad Step 4:Optional (System File Check).
    Klik op Do It.

    Klik vervolgens op Step 5: Backup.
    Maak een registerbackup en een systeemherstelpunt.

    Klik dan op het tabblad Repairs.

    Vink de volgende onderdelen aan:
    01 - Reset Registry Permissions
    03 - Reset Service Permissions
    04 - Register System Files
    05 - Repair WMI
    10 - Remove Policies Set By Infections
    14 - Remove Temp Files
    18 - Repair CD/DVD Missing/Not Working
    33 - Repair Performance Counters


    Klik op Restart/Shutdown System.
    Restart SystemStart Repairs

  17. #17

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste dorado,

    Hartelijk bedankt dat je mijn 'case' weer hebt opgepakt. Ik heb ondertussen de procedure uitgevoerd, zoals aangegeven door u.
    Het is echter zo dat ik geen verschil heb gemerkt in het geheugengebruik, helaas. Ook de CD-Rom/DVD/CD doet het nog steeds niet.
    Snapt u dat nou? Ik heb deze procedure vroeg in de middag gedaan en toen heb ik FF aangezet en een ander softwareprogramm en deze een tijd aan laten staan. Op gegeven moment kwam mijn geheugengebruik toch wee op 66% en dat is gewoon te veel met deze programma's. Misschien dat ik het programma met andere aangevinkte onderdelen moet herhalen, maar dat laat ik liever aan u over.

    In ieder geval al bedankt voor het oppakken van mijn problemen.


    Met vriendelijke groet,

    PC USER RM

  18. #18
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Probeer het volgende:

    Stel het virtueel geheugen hoog genoeg in en defragmenteer dit eens.
    Combineer [windowstoets & r] > typ: control sysdm.cpl,,3 > Klik op Instellingen bij Prestaties > Geavanceerd > Wijzigen > Virtueel Geheugen > Wijzigen. De grootte hiervan is veel minder belangrijk dan dat dit Minimaal even groot moet zijn als Maximaal. Windows hoeft het dan namelijk niet telkens, tijdens het gebruik ervan, te vergroten. Je kunt dit als volgt defragmenteren: Stel het in op nul en bewaar de instellingen, start opnieuw op in veilige modus en ga je schijf defragmenteren (als je dit niet halfjaarlijks doet dan kan het even een uur of langer duren), stel de grootte van het Virtueel geheugen dan in en start opnieuw op.

    Tip: Neem de aanbevolen hoeveelheid in het instellingsscherm v/h virtueel geheugen en stel dit in op deze grootte zowel minimaal als maximaal.

  19. #19

    Technische vaardigheid
    1. Beginner
    Besturingssysteem
    Windows 10 Pro 64 bits
    Antivirus
    Malwarebytes 3.0.6
    Firewall
    Windows 10
    Berichten
    78
    Beste dorado,

    Ik heb gedaan wat u opgedragen heeft en het heeft geen verbetering gebracht, het geheugen blijft oplopen en ik snap er niks van, wat kan dit nu zijn? Er moet iets zijn wat dit veroorzaakt, erg vreemd allemaal. Over de CD-rom: Ik heb deze zelfs verwijderd en een andere geplaatst en ook dat heeft geen enkele zin gehad. Wat ik wl weet is dat hij dus wel cd's leest, maar geen DVD's in dat opzicht doet hij nog steeds hetzelfde. Dat is dat zodra ik een DVD plaats, dan gaat hij in verkenner zoeken en dan gebeurd er voor de rest niks. Haal ik hem echter eruit, dan vraagt hij om een lege schijf te plaatsen, het is toch om je haren van uit je kop te trekken. Maar goed, dit is de stand van zaken op dit moment, heeft u nog ideen? Overigens heb ik vaak ook de nodige moeite om in te loggen bij Nucia, nu doet hij het met mijn Palemoon browser weer niet en met de FF wl, het spookt aardig aan deze kant geloof ik.

    Met vriendelijke groet,


    PC USER RM

  20. #20
    Schermafbeelding van dorado
    Technische vaardigheid
    4. Gevorderd
    Besturingssysteem
    Windows 7 Home Premium 32 bits
    Antivirus
    AVG
    Firewall
    Windows Firewall
    Berichten
    4.162
    Blog Berichten
    11
    Ik heb geen ideen meer. Misschien is het goed om een topic in de Hulp-bij-virusinfecties te openen om je computer na te laten kijken op malware.
    Laatst gewijzigd door dorado; 24-03-17 om 07:12.

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •