Inloggen of Register

Test

U bent hier

Korte URL

Een snelle FireFox: Pale Moon

Firefox ken je wel, toch? Maar ken je ook Pale Moon?

IMAGE(http://www.imgdumper.nl/uploads6/513cb04131be2/513cb0412d188-palemoon_siteheader_640.jpg)

Firefox is een goede browser, maar helaas slecht geoptimaliseerd voor huidige PC’s. Zo is er geen 64-bit-versie en heeft het nog steeds ondersteuning voor prehistorische instructiesets. Firefox is daardoor langzamer dan nodig is op moderne computers. Pale Moon lost dit op.

Pale Moon is een custom build van Firefox. Dit houdt in dat de developers van Pale Moon de source van de laatste Firefox nemen, en dat met optimalisaties compileren. Pale Moon bestaat dus voor 100% uit Firefox source code. Het is dus geen fork van Firefox, want het is er nog steeds, elke versie weer, rechtstreeks op gebaseerd. Dit heeft dus ook als voordeel dat je probleemloos extensies en thema’s voor Firefox kunt gebruiken op Pale Moon. Als je de titelbalk niet zou lezen, zou je niet merken dat je met Pale Moon van doen hebt in plaats van Firefox. Pale Moon heeft wel zijn eigen profilefolder, dus je kunt Pale Moon naast Firefox installeren.

De voordelen van Pale Moon op een rij:

  • 64 bit
  • Maakt gebruik van nieuwere instructiesets en dumpt oude instructiesets
  • Minder geheugengebruik

Zoals bij alles zijn er enkele nadelen. Pale Moon zal niet draaien op hele oude processors zoals een AMD Athlon XP of een Intel Pentium III. Daarnaast is Pale Moon specifiek bedoeld en geoptimaliseerd voor Windows. Er is dus geen Linux- of OS X-versie. Er zijn enkele weinig gebruikte functies die wel in Firefox zitten uitgeschakeld, namelijk toegankelijkheidsopties, ouderlijk toezicht, en de webdevelopment tools. Ik denk dat de meeste webdevelopers toch al Firebug gebruikten ;). Als je een 64-bit browser draait, betekent dat dat je een 64-bit-versie van Flash zal moeten installeren.

Downloaden kan op de volgende website: http://www.palemoon.org/.
Voor meer informatie verwijzen we je door naar de Pale Moon FAQ:http://www.palemoon.org/faq.shtml.

Vragen kun je uiteraard altijd bij ons op het forum stellen.

IMAGE(http://www.imgdumper.nl/uploads6/513cb04892146/513cb0488aff4-palemoon2.jpg)

Categorie: 
Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers