?>

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering houdt in dat je de zorgverzekeraar een maandelijkse premie betaalt en zo worden je kosten voor medische zorg gedekt door de verzekeraar. De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om deze verzekering verplicht te maken zodat iedereen altijd de zorg kan krijgen die ze verdienen. Inwoners in Nederland hoeven dan ook nooit een keuze te maken tussen hun gezondheid en hun portemonnee. Het vreemde is echter dat veel mensen weinig weten over hun zorgverzekering en daarom vertel ik er in dit artikel wat meer over.

 

Welke kosten worden gedekt?

Welke kosten voor medische zorg worden gedekt, ligt aan de verzekering die je hebt gekozen. Het verplichte deel van je zorgverzekering dekt namelijk alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Dit wil dus zeggen dat de kosten voor een bezoekje aan de huisarts bijvoorbeeld gewoon gedekt worden. Echter worden kosten voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de tandarts niet gedekt. Wanneer je deze kosten ook gedekt wilt hebben, moet je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen.

Hoe vind ik de juiste zorgverzekering?

Jaarlijks is er maar één moment wanneer je kan overstappen van zorgverzekering en dit is bij de jaarwisseling. Wanneer je besluit om een andere zorgverzekering te kiezen omdat deze goedkoper is, zul je moeten wachten tot 1 januari voordat deze verzekering ingaat. Het is dus belangrijk om te kijken welke zorgverzekering jij wilt hebben in 2021. De juiste zorgverzekering kan je echter eenvoudig vinden in drie stappen:

  1. Maak een lijstje met je wensen en behoeften. Denk hierbij aan een aanvullende zorgverzekering en je eigen risico.
  2. Vergelijk de verschillende verzekeringen op zorgkiezer.nl.
  3. Sluit de verzekering af die het best bij je past.

Door deze drie eenvoudige stappen te volgen zal je in de toekomst nooit meer te veel betalen voor je zorgverzekering.

 

 

Categorieën: Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *