?>

Bij verschillende werkzaamheden en evenementen of voor een storing aan BMC, BMI of een sprinklerinstallatie komen brandwachten te pas. Brandwachten zijn de professionals die vaak snel voor u klaar staan om u te helpen. Ze zijn gespecialiseerd in brandveiligheid en zullen u helpen tot de reguliere hulpdiensten er zijn. Wat doet een brandwacht nou precies en in welke situaties kun je een brandwacht huren? Een brandwacht is namelijk niet te verwarren met een brandweerman. Een brandwacht richt zich dan ook op het voorkomen van een brand en een brandweerman is er voor de bestrijding van een brand.

 

Wat doet een brandwacht

Brandwachten zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen en zijn gespecialiseerd in brandbestrijding en brandveiligheid. Zo verhoogt een brandwacht de veiligheid en verminderd tegelijkertijd de risico’s tijdens werkzaamheden. Een brandwacht houdt brandpreventiecontroles en houdt toezicht bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Een brandwacht is dan ook in staat om een beginnende brand te bestrijden. Daarnaast weet een brandwacht hoe een gebouw te ontruimen en kan een brandwacht EHBO toepassen. Een brandwacht houdt dus toezicht op de brandveiligheid en kan in situaties van calamiteiten levensreddend handelen.

 

Brandwachten huren voor verschillende klussen

First Responder Teams, zoals te huren bij De Groot Brandwachten, verzorgen interne hulpverlening bij bedrijven. Bij brand, medische hulpverlening of evacuatie staat het team voor je klaar.

Je kunt ook een brandwacht huren voor veiligheidstoezicht. Hierbij kun je denken aan de nacontrole die nodig is na een brand, maar ook als uw brandinstallatie uitvalt of compartimentscheidingen worden afgekeurd.

Brandwachten zijn daarbij inzetbaar voor sprinklerinstallaties. Bij storingen aan sprinklerinstallaties zal een brandwacht het gebouw inspecteren op brandgevaarlijke situaties zolang de sprinklers buiten werking zijn.

Een brandwacht is dan ook een vereiste wanneer de alarmering en detectie van rook en brand in een pand niet goed werken. Zowel de brandweer als de verzekeraar stellen eisen aan de brandveiligheid van panden en een van deze eisen is dan ook de aanwezigheid van een brandwacht wanneer de installaties niet naar behoren werken.

Brandwachten voor verschillende branches

Ben je opzoek naar een brandwacht voor jouw project? Brandwachten bij De Groot Brandwachten zijn in verschillende branches inzetbaar. Denk hierbij aan Horeca, Industrie, Staalindustrie, Evenementen en de Bouw.

 

Bron: https://www.degrootbrandwachten.nl/ 

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *