?>

Een 3D printer kopen is niet iets wat je regelmatig zal doen. Dat betekent dus ook dat het goed mogelijk is dat je lang niet alles weet wat betrekking heeft op de prestaties van de printers en hoe je hiermee om moet gaan. Alleen al om die reden is het dus ook slim om hier wat hulp bij te vragen. Het gebruikmaken van de kennis die er is op het gebied van deze printers kan je goed helpen om een juiste keuze te maken voor een bepaald model. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende zaken.

De soorten filament gebruiken

Een van de punten waar je bijvoorbeeld aan moet denken wanneer je een 3D printer kopen gaat is de materialen waarmee je gaat werken. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om de verschillende soorten plastic, dan is het belangrijk om te bekijken of de printer van je keuze alle soorten filament aankan, of slechts een bepaald type. Het is wel meer en meer gebruikelijk aan het worden dat een printer alle verschillende varianten kan toepassen. Dat neemt niet weg dat het wel altijd slim is om hier even goed naar te kijken voor je een aankoop van een printer gaat doen.

Kijken naar het bouwoppervlak

Ook de mate waarin de formaten van het bouwoppervlak je aanspreken is van belang. Een 3D printer kopen waarmee je ontwerpen kunt maken die groot genoeg zijn voor jouw plannen is natuurlijk altijd van belang. Er zijn goede modellen voor thuis die tot wel 20x20x20 aankunnen of zelfs meer. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat precisie ook van belang is. In dat opzicht kan de keuze voor een wat kleiner oppervlak, 12x12x12 is een voorbeeld, dan een goed idee zijn. Laat je hier ook verder over voorlichten voor je een keuze voor een printer maakt.

De verdere benodigdheden bekijken

Een 3D printer kopen betekent ook dat je aandacht moet hebben voor de verdere zaken die nodig zijn hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan de software. Krijg je deze bijgeleverd, of moet je die afzonderlijk erbij kopen? Ook is het natuurlijk de vraag op wat voor manier je wilt ontwerpen. Gebruik je hier standaardontwerpen voor of wil je ook zelf ideeën kunnen uitwerken? In dat geval is bijvoorbeeld ook een goede 3D scanner van belang. Al deze zaken moeten dus ook goed uitgezocht worden wanneer je een aankoop gaat doen. Dat maakt het beter mogelijk om de juiste te kiezen.

Welke 3D-printer moet ik kopen? Bezoek onze website voor meer informatie!

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *