In bedrijven worden labelprinters gebruikt om snel stickers met informatie te printen. Denk hierbij aan verzend labels, etiketten en informatie voor op de medicatie. Labels afdrukken bespaart veel kosten ten opzichte van schrijven. Dus zeker het overwegen waard!

A4 printer of een labelprinter?

Veel bedrijven vinden dat labels printen met een officeprinter prima kan. Toch zijn er genoeg redenen om dit niet met een officeprinter te printen. Zo zijn de gebruikskosten veel voordeliger. Bij het printen van labels komen twee soorten kosten kijken. Namelijk de labelmaterialen en inkt. Voornamelijk doordat er bij een labelprinter geen inkt nodig is dit erg voordelig. Hierdoor bespaar je veel kosten. Het feit dat je ook één label per keer kan printen is erg voordelig bij een labelprinter. Dit is bij een A4 printer zonde van het papier. Aangezien je voor één label een heel A4 gebruikt. Een labelprinter is ook veel sneller. Het printen van rollen zorgt ervoor dat de labels gemakkelijk verwerkt kunnen worden.

Gebruiksgemak

Als we kijken naar het gebruiksgemak komt een labelprinter ook beter uit de test. Bij een A4 officeprinter komt het regelmatig voor dat de labelvellen vastlopen in het apparaat. Dit kost tijd en dus eigenlijk ook weer geld. Wat ook een veel voorkomend probleem bij een A4 officeprinter is dat het uitlijnen van de labels vaak verkeerd gaat. Dit is een probleem dat je bij een labelprinter niet gaat krijgen aangezien deze printers er speciaal voor gemaakt zijn om labels tot in perfectie te printen. Tevens zijn de labelprinters op allerlei manieren aan te sturen.

Afdrukkwaliteit

Er is tussen beide printers ook een groot verschil in de duurzaamheid van het afdrukken. Door middel van het gebruik van een labelprinter zijn de labels bestand tegen allerlei invloeden waardoor ze voldoen aan de GHS BS5609 normering. Geen enkele A4 printer voldoet aan deze normering. De labelprinters printen door middel van thermische lagen alleen in zwart. Om toch wat kleur toe voegen zijn er gekleurde labels te koop. Hierdoor kan je gemakkelijk op kleur sorteren.

Ben je overtuigd en wil je een labelprinter kleur? Neem dan een kijkje.

Categorieën: Computers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *