Inloggen of Register

Test

U bent hier

Beveiliging Android 5.0 moet simpel blijven

Googles hoofd beveiligingsingenieur Adrian Ludwig heeft aangegeven dat hij het liefst ziet dat iedere Android-gebruikers overweg kan met de beveiligingsfuncties van het nieuwe Android-besturingssysteem.

Het moet zelfs zo simpel zijn, dat wanneer je de beveiliging aanzet, je eigenlijk er nooit meer over hoeft na te denken, omdat het zelf z'n werk. Zelf vindt Ludwig de beveiling van Android 5.0 de meest belangrijke feature die het te bieden heeft.

Omdat Android inmiddels op tachtig procent van de smartphones draait, is het niet langer een besturingssysteem voor de tech guys onder ons en moet het begrijpbaar worden voor iedereen die het gebruikt.

Daarom kijkt Google goed naar hoe Apple dat doet: die heeft automatisch alle beveiliging aanstaan voor elk device met iOS 8 - nieuw of oud.

Smart devices vandaag de dag worden vaak gestolen of raken nog wel eens kwijt, waardoor heel wat persoonlijke data op straat kan liggen. Android biedt straks drie features om ervoor te zorgen dat je niet alles aan iemand anders overhandigt.

Natuurlijk is er het lockscreen, waarmee je mensen die je code, beweging of gezicht niet hebben je telefoon niet kunnen ontgrendelen; er is de optie de telefoon van veraf uit te schakelen, leeg te maken en data te versleutelen (inclusief kill switch); en je kunt je apparaat straks terugvinden met Find my phone. Zo wil Google voorkomen dat je data op straat ligt.

Hoewel daar een hoop mensen blij van worden, is de FBI het er niet helemaal mee eens. Zij willen namelijk altijd toegang tot een telefoon, phablet of tablet hebben wanneer er sprake is van een terroristische dreiging.

En hoewel Google aangeeft dat de beveiliging van Android 5.0 meteen geactiveerd wordt wanneer je de software hebt, geldt dat alleen voor nieuwe toestellen. Download je hem straks voor een ouder model, dan moet je zelf nog het een en ander instellen.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers