Inloggen of Register

Test

U bent hier

Gros berichtenapps blijkt onveilig

Het gros van de 39 meest populaire chat apps op smartphones, phablets en tablets zijn onveilig, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF).

De EFF testte de 39 berichten apps op zeven verschillende criteria. Slechts zes van die apps komen positief uit de bus en scoren goed op alle punten. Maar de overige 33 apps laat nog wat te wensen over.

Veel van die apps hebben bijvoorbeeld geen end-to-end encryption (versleuteling), de identiteit van de gesprekspartner te bevestigen of informatie veilig te verwijderen.

Apps als Facebook Messenger, Snapchat, Whatsapp, Google Hangouts en Skype vallen door de mand in deze test en scoren maar op twee van de zeven punten positief. Viber en Secret voldoen slechts aan één criterium (hoewel dat in het geval van Secret qua sommige criteria bewust is).

Chatsecure, Cryptochat, Redphone, Silent Phone, Silent Text en Textsecure scoren op alle zeven punten worden dus beschouwd als veilig. Maar die apps zijn lang niet zo populair als bijvoorbeeld WhatsApp en Snapchat.

Je kunt de complete scorecard vinden op de website van de EFF.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers