?>

Heb jij net een nieuwe bestekset aangeschaft? En wil je deze goed schoonmaken en onderhouden? Dan lees je in dit blog hoe je dit het beste kan doen. Hoe beter je dit uitvoert, hoe langer het meegaat en hoe mooier jouw bestek blijft.

Handwas

Wij raden aan om na gebruik het bestek zo snel mogelijk af te wassen in heet water met een beetje afwasmiddel. Spoel het bestek vervolgens nogmaals af met lauw water en droog het direct af met een zachte doek of theedoek. Gebruik hierbij een afwasborstel. Een staalwol, schuurspons of schuurmiddel beschadigt uw bestek direct.

Vaatwasser

Sommige besteksets zijn geschikt voor de vaatwasser. Door het bestek te reinigen door middel van het gebruik van een vaatwasser wordt het bestek op een agressieve schoonmaak methode schoongemaakt. Hierdoor beschadigt het op de lange termijn.
Wil je het bestek wel middels de vaatwasser wassen? Doe het dan op de volgende manier:
Spoel allereerst het bestek goed af. Stop vervolgens het bestek met de heften naar beneden in de vaatwasser. Hierdoor wordt het bestek beter gereinigd. Meng alle soorten bestek in een bestekkorf zodat het goed gereinigd kan worden. Wel is het slim om de messen apart te doen zodat het snijgedeelte het andere bestek niet kan beschadigen. Dit geldt ook voor verschillende materialen bestek. Scheid deze goed zodat er geen vlekken veroorzaakt worden. Gebruik voor wasmiddel en ontkalker alleen merkproducten. Als het wasprogramma afgelopen is, is het slim om het bestek meteen uit de vaatwasser te pakken en droog te deppen. Laat vochtig bestek nooit in een afgesloten machine staan.

Poetsen

Naast het goed schoonmaken van bestek is het poetsen van bestek ook belangrijk. Vooral zilveren bestek vraagt regelmatig om onderhoud. Zeker als je het weinig gebruikt. Gebruik hiervoor zilverpoets. Maak het bestek eerst goed schoon en behandel het bestek vervolgens met een zachte doek. Na het behandelen reinig je het bestek met lauw water en een beetje afwasmiddel om de resten van de zilverpoets te verwijderen.

Categorie├źn: Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *