?>

Het merkenbureau

Veel ondernemers en wellicht jij ook, dromen ervan een bedrijf te hebben met een eigen merk. Logisch, want een eigen merk maakt jouw producten uniek en onderscheidend. Je hebt iets wat andere ondernemers niet hebben. Maar niet iedere ondernemer weet dat je merk pas rechten heeft als het geregistreerd staat in het Benelux merkenregister. En dat je je merk daar in kunt schrijven via een merkenbureau, dat op juridisch vlak alles weet van merkregistraties in Nederland, Europa en wereldwijd.

Je merk registreren bij het merkenbureau

Als je een naam bedacht hebt voor je product of bedrijf, die je als merk wil laten registreren kun je de website bezoeken van een merkenbureau die jouw merkbelangen kan behartigen https://www.registreermijnmerk.nl/. Dit bureau kan je informeren over welke merkklassen je het beste aan kunt vragen voor jouw product(en) en deze aanvraag vervolgens voor je regelen bij het Benelux merkenregister. Het duurt enige maanden voor de registratie goed- of afgekeurd wordt. Tip: overleg voor je je merk registreert met het merkenbureau of de gekozen naam goed is. Zij hebben veel kennis van zaken en hebben vaak wel enig idee of de gekozen naam handig is om te laten registeren.

Het merkenbureau bewaakt jouw merk

Als je merk eenmaal geregistreerd is, kun je twee dingen doen. Het laten bij deze registratie omdat je bijvoorbeeld nog niet actief met je merk aan de slag gaat. Of je kiest voor betaalde bewaking door het gespecialiseerde bureau. Tegen een bepaald maandelijks- of jaarlijks bedrag houden ze scherp in de gaten of er geen gelijkend merk geregistreerd wordt. Gebeurt dat wel, dan stellen zij jou daarvan op de hoogte en laten je ook meteen weten of het verstandig is protest in te dienen tegen de concurrerende merkregistratie. Bezwaar indienen is vooral belangrijk als een commerciƫle partij met eenzelfde product voor een naam kiest die lijkt op de door jou gekozen merknaam. Bezwaar hiertegen kan de jurist van het bureau voor jou doen. Hij of zij weet precies hoe ze dit aan moeten pakken. Op die manier word je merk goed beschermd.

Categorieƫn: Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *