?>

Heb je nieuwe lampen gekocht op https://www.ledshop-groenovatie.com/? En wil je al je oude lampen zelf vervangen? Er zijn een aantal dingen belangrijk om op te letten. Hierbij tips om dit zo veilig mogelijk te doen.

Schakel de stroom uit

Het is ontzettend belangrijk om, voordat u ook meer ergens mee begint, de stroom uit te schakelen. Hierdoor ben je er zeker van dat je geen stroomschok krijgt en dus geen ernstige ongelukken kunnen gebeuren.

Laat de lamp afkoelen

Als je de stroom uitgeschakeld hebt is het belangrijk dat je de lampen die je wilt vervangen eerst af laat koelen. Denk hierbij aan tien tot vijftien minuten. Hierdoor zorg je ervoor dat je je vingers niet brandt bij het vervangen van de lampen.

Niet met de blote hand

Draai, als de stroom uitstaat en de lamp is afgekoeld, de lamp voorzichtig los. We raden aan om de lampen niet met je blote hand vast te houden. Dit gaat voornamelijk om gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. Je kan hiervoor keukenpapier gebruiken.

Stevig vastdraaien

Als je vervolgens de LED lamp erin draait is het belangrijk om deze goed vast te draaien. Dit mag bij een LED lamp wél met de blote hand. Als de lamp goed vast zit kan je de stroom er weer op zetten.

Lang leve de LED lamp!

Dat je je oude lampen vervangt voor LED lampen moedigen wij enorm aan. Een gloeilamp is slecht voor het milieu, maar heeft ook nog andere nadelen. Maar liefst 90% van de energie gaat verloren aan het opwekken van de warmte om uiteindelijk de gloeidraad te verhitten. Dit is ten nadele van het produceren van licht. Een ander nadeel is dat een gloeilamp een lichtbundel heeft van 360 graden. Hierdoor gaat een groot deel van de belichting niet naar de gewenste plek. Door de korte levensduur en het grote aantal energieverbruik wordt, gelukkig, de gloeilamp nauwelijks gebruikt. Voornamelijk in het bedrijfsleven worden ze niet gebruikt. De verkoop van gloeilampen is zelfs al verboden.

Categorieën: Verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *