?>

Deze zomer is het weer heerlijk vaarweer in ons land. Lekker over de rivieren dobberen en genieten van het mooie weertje. Voor veel mensen is dit het ideale beeld deze zomer. Niemand wil hierbij aan de problemen die je kunt krijgen op het water, maar het is wel belangrijk dat je moet doen bij ongevallen. Het meest voorkomende ongeval is bootpech en daarom zal ik hier in dit artikel meer over vertellen.

Wie kan mij helpen bij bootpech?

Soms kan je de pech met je boot zelf oplossen. Je kan er ook voor kiezen om door een andere boot gesleept te worden om op een veilige plek de problemen te bekijken. Echter is er niet altijd iemand in de buurt die wat voor jou kan betekenen. Tevens hebben veel recreatieve vaarders net zo veel verstand van boten als jou en daarom kan je beter kenners opbellen: de reddingsdiensten.

Wat doet de reddingsdienst bij bootpech?

Bij bootpech kan je de reddingsdienst bellen om jou te helpen. Er zijn verschillende organisaties die bij noodsituaties binnen een mum van tijd bij jou kunnen zijn om je verder te helpen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld ter plekke helpen met een storende motor of afval in de stroef. Wanneer de bootpech niet meteen kan worden opgelost kunnen ze ook de boot slepen naar een veilige plek om daar de problemen op te lossen.

Je hoopt natuurlijk dat je nooit last zal krijgen van bootpech, maar wees altijd goed voorbereid. Bij problemen wil je zo snel mogelijk geholpen en daarom kan je het beste het nummer van de reddingsdiensten alvast opslaan in je telefoon. Zo kan je vaak binnen een half uurtje je vaartocht weer voortzetten!

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *