Een jonge hond opvoeden is flink wat werk, want de kans dat alles in een keer soepel verloopt, is heel klein. Iedere puppy heeft streken en soms kan dit vervelend of onveilig gedrag veroorzaken. Met een module van deze puppycursus kun je dit voorkomen en afleren. Je leert onder andere hoe je ongewenst gedrag als blaffen en grommen naar andere mensen afleert en hoe je een hyperactieve hond kalmeert. Is je puppy angstig? Met de hondentraining van 123Tinki leer je hoe je hierop moet reageren.

Een overactieve pup rustig krijgen

Er zijn nog meer onderdelen van de online puppytraining die je leert om ongewenst gedrag bij je puppy af te leren. Je leert bijvoorbeeld manieren om een overactieve puppy rustig te krijgen. Niet iedere hond is even actief en het kan dus voorkomen dat jouw hond hyperactief is. Een overactieve hond is niet gewoon druk, zoals wel meer honden hebben, maar kan geen moment stil liggen of zitten en dit is voor jou vervelend, maar ook voor je puppy. Het is ten eerste belangrijk om een goede band op te bouwen met je hond doormiddel van oefeningen. Door communicatie en concentratie-oefeningen kun je je pup leren om rustig te worden.

Omgaan met een bange puppy

Reageert jouw hond angstig op mensen of zijn er andere signalen waar je uit op kunt maken dat je pup bang is? Probeer dan eerst de signalen te herkennen, de momenten waarop je pup deze signalen laat zien en waarom. Op basis daarvan kun je je puppy hierin begeleiden. Tijdens de online puppycursus krijg je tal van handige tips en stappenplannen hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het afleren van grommen en blaffen

Ander ongewenst gedrag bij je puppy is het grommen en blaffen naar vreemde mensen of zelfs naar jou als baasje. Probeer eerst vast te stellen waarom je puppy gromt: dit kan zijn omdat je pup iets vervelend vindt of een waarschuwing geeft. Maar het kan ook zijn dat je hond geluiden maakt tijdens het spelen die op grommen lijken. Het is belangrijk om op de juiste manier om te gaan met het blaffen of grommen. Beloon maar bestraf het grommen bijvoorbeeld niet, om verwarring bij je hond te voorkomen. Met een online puppycursus kun je ook experts inschakelen voor hulp bij grommen.

Prettig omgaan met andere honden

Tijdens de online puppycursus krijg je ook allerlei tips om ervoor te zorgen dat je het optimale uit de socialisatie van je puppy haalt. Het is belangrijk om hier op tijd mee te beginnen, zodat je puppy van jongs af aan leert om met mensen of andere honden te zijn. Hiermee kun je agressief gedrag in de vorm van blaffen, grommen of bijten voorkomen. Je krijgt educatieve video’s te zien en handige stappenplannen, waar je mee aan de slag kunt gaan om zo het ongewenste gedrag van je puppy af te leren. Zo krijg je een prettige band met je puppy en daar hebben jullie beiden profijt van!

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *