Inloggen of Register

Test

U bent hier

Korte URL

Dllhost.exe COM Surrogate

Veilig
Onderdeel van: 
Microsoft Windows
Besturingssystemen: 
Windows 8
Windows 7
Windows Vista
Windows XP
Bestandslocatie(s): 
C:\Windows\System32\dllhost.exe
Omschrijving: 

Dllhost.exe wordt in Taakbeheer weergegeven onder de naam "COM Surrogate".

COM staat voor 'Component Object Model'. Het is een manier om bepaalde Windowsprocessen te schrijven. Wanneer iemand bijvoorbeeld een programma schrijft en hiervoor de code schrijft, dan is dit goed genoeg. Maar stel dat diegene ook een ander programma schrijft waarin een bepaalde functionaliteit uit het vorige programma moet worden geimplementeerd? Dan zou de gehele code weer opnieuw in het tweede programma moeten worden geschreven. Hiervoor is er de optie om een DLL-bestand te maken. Je schrijft het stuk code dan in dit DLL-bestand, waarna je verschillende programma's dan kunt laten communiceren met dit ene bestand. Op deze manier krijg je een overzichtelijkere code.

Verschillende programma's kunnen COM gebruiken om andere bestanden dus te benaderen. Zoals eerder gezegd zijn DLL-bestanden dus geen programma's op zich, alhoewel ze wel programmeercode bevatten. Een standaard DLL-bestand heeft de nare eigenschap dat wanneer een programma dit DLL-bestand wil gebruiken, het programma een eigen kopie opslaat van dit DLL-bestand en deze kopie vervolgens gaat gebruiken. Een DLL-bestand die wordt geschreven en benaderd met de COM-methode wordt 'gedeeld'. De verschillende programma's die dit bestand dus willen gebruiken slaan dan niet hun eigen kopie van het DLL-bestand op, maar 'delen' het originele DLL-bestand.

Microsoft heeft een programma ontwikkeld, dllhost.exe - ook wel COM Surrogate, welke deze COM DLL's al standaard laadt, zonder dat de ontwikkelaar van een bepaald programma moet programmeren dat het DLL-bestand moet worden geladen. Dit is dan alvast gedaan door het dllhost.exe-proces.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers